dinsdag 28 januari 2014

Pasta Kristal

Dit gerecht is overgekomen van de wintersport. Op zoek naar iets anders dan een schnitzel met bier, kwam deze kleurrijke pasta op het bord van Heiko. Maar deze landgrensoverstijging is niet wat deze pasta zo bijzonder maakt. Nee.

Voor elk vriendje komt het moment dat hij ‘haar vriendinnen’ gaat ontmoeten (lees: gaat proberen te imponeren). En ja, je raadt het al, daar kwam dit gerecht dus van pas. Want er is bijna niets zo sexy als een man in de keuken die kookt voor ‘haar vriendinnen’. Heiko, het is je gelukt. We houden van je en vooral ook van dit gerecht.



3 PAPRIKA’S (rood, groen en geel)
ZOUT en PEPER
HANDJE PIJNBOOMPITTEN
200 GR FETA
75 GR GROENE PESTO
400 GR VERSE PASTA
GROENE OLIJVEN IN PLAKJES

Zet een ruime pan met water op het vuur voor de pasta en breng aan de kook. Snijd de paprika’s in gelijke stukjes. Bak de stukjes paprika in een koekenpan met  wat olijfolie op middelmatig vuur tot ze zacht zijn. Strooi er ruim zout en peper over. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Kook nu de verse pasta in ongeveer 4 minuten gaar. Snijd de feta in blokjes en meng in een kom met de pesto.  Maak vier borden mooi op door de pasta in het midden van het bord draaien. Leg de stukjes paprika er rondom heen. Strooi de feta, plakjes groene olijven  en de pijnboompitten over de pasta. Serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hier je reactie